Het project


De wat aparte naam voor dit nieuwbouwproject is niet lukraak gekozen: op de plaats waar ‘De Boterton’ verrijst stond vroeger de margarinefabriek Brabantia van de familie Albers, die in de volksmond beter bekend stond als … ‘De Boterton’. Een gekend bedrijf dat jaren mee gestalte gaf aan de dorpskom ‘Het Lisp’ . De naam is met andere woorden een eerbetoon aan een stukje industriële geschiedenis van Lier.

De reden om precies deze site aan te pakken en om te vormen tot een woonproject is in de eerste plaats de ligging: ‘De Boterton’ bevindt zich vlakbij het centrum van Lier én langs de groene boorden van de Nete, wat tegelijkertijd voor een heel open gevoel en de nodige stedelijke prikkels zorgt. Zowel op vlak van architectuur als op vlak van cultuur en natuur vormt dit project dus een unieke kans.

Het project is rustig gelegen en toch overal dichtbij. Op de site komen in totaal vijf woonblokken met 72 appartementen. De bewoners kunnen gebruik maken van parkeerplaatsen en fietsenbergingen op het gelijkvloers en extra kelderbergingen op -1. Vanuit ‘De Boterton’ zal de hoger gelegen dijk gemakkelijk te bereiken zijn, omdat er een hellend vlak wordt aangelegd. Aan de rechterkant van het domein komt een doorgang naar de fietsweg, zodat de bewoners veilig en vlug naar het centrum van Lier kunnen fietsen.

Kortom, het nieuwbouwproject ‘De Boterton’ vormt de ideale combinatie van wooncomfort, open gevoel en rustgevend groen. Wie op zoek is naar een uitgelezen vastgoedkans – zij het om zelf te wonen, zij het als investering met huuropbrengst – vindt hier in alle opzichten een uitgelezen mogelijkheid.