Locatie: Rivierstraat - Lier


De voormalige margarinefabriek Brabantia ontstond aan het Lisp dat toen nog niet de volwaardige en gezellige stadswijk was die we nu kennen. Het gevolg is dat er een stevige verstrengeling en goede band bestaat tussen de site en de wijk. Maar ook met de rest van Lier is ‘De Boterton’ goed verbonden, onder meer dankzij de veilige en comfortabele fietsweg.

Met de ligging zit het dus zeker snor. Zeker als u weet dat ook het centrum van Lier over tal van troeven beschikt – de bijnaam ‘Lierke Plezierke’ is heus niet toevallig ontstaan.

Wat bijvoorbeeld te denken van de vele gezellige horecazaken, de aangename stadsrivier, of de beroemde Zimmertoren waarrond zich een bruisend uitgangsleven heeft ontwikkeld.

Bovendien valt er in Lier het hele jaar door wel iets te beleven: de Novemberfoor, de verschillende andere kermissen, de Sint-Gummarusfeesten met de Lierse reuzen die (om de 25 jaar) van stal worden gehaald, en het gratis muziekfestival ‘Lier Centraal’ zijn maar enkele voorbeelden.

Bewoners van ‘De Boterton’ hebben als bijkomende troef dat ze alles in de buurt hebben: een bakker, slager, supermarkt, restaurants, enzovoort. Ook het vlakbij gelegen voetbalstadion mag hier vermeld worden.

Kortom, de site biedt niet alleen alle geneugten en troeven van het stadsleven maar daarnaast ook de rust en het groen van de Nete en zijn oevers. Bewoners krijgen hier dus letterlijk het beste van beide werelden.