Architectuur


‘De Boterton’ kan terugblikken op een fraaie geschiedenis en de site heeft met zijn ligging langs de oevers van de Nete ook een toplocatie als uitgesproken troef. Maar uiteraard zijn (toekomstige) bewoners vooral op zoek naar het nodige wooncomfort.

Daarom hebben de specialisten van De Architecten NV in Lier alles in het werk gesteld om van de vijf gebouwen en hun 72 appartementen stuk voor stuk pareltjes te maken, die perfect aansluiten bij die unieke inplanting.

De gebouwen van De Boterton worden gekenmerkt door rode, zwarte en grijze facades met sterke contrasten. Op het gelijkvloers, meer bepaald de parkeergarages en fietsenbergingen, werkte men met natuurlijke materialen, die door hun constructie meteen ook voor de nodige natuurlijke verluchting zorgen.

De woonunits zelf starten vanaf de eerste verdieping, zodat alle bewoners boven de dijk uit kijken en van de Nete en het omliggende groen kunnen genieten.

De appartementen zijn zongericht ingeplant en beschikken over ruime, fraaie terrassen. Op de bovenverdieping bevinden zich dan weer de exclusieve penthouses.

Ook het – bijzonder kindvriendelijke – domein telt heel wat troeven: groendaken, een speelplein, wandelpaden, directe toegang tot de (wandel- en fiets)dijk naar de stad Lier en uiteraard de algemene rust en het prachtige zicht op het hinterland van Lier.

Architectuur