Betaalbaar wonen aan de Nete


Binnen de grote ring van Lier, aan de oevers van de Nete en op een steenworp van het Lisp en de Lispersteenweg, wordt een prachtig nieuwbouwproject gerealiseerd in een mooi en rustig kader. Residentie ‘De Boterton’ bestaat in totaal uit 72 appartementen, verdeeld over vijf gebouwen.

Die worden stuk voor stuk omgeven door groen: op het eigen terrein (aangelegde parkzone en groendaken) en daarbuiten (de groene boorden van de Nete). Daarnaast heeft elk gebouw zijn exclusieve troeven, zodat u hoe dan ook van een unieke woonervaring geniet.

Alle appartementen komen boven de dijk van de Nete uit en beschikken over een groot en fraai buitenterras. Bovenaan bevinden zich de ruime, exclusieve dakappartementen. De autoparkeerplaatsen en fietsenbergingen zijn gesitueerd op het gelijkvloers. Voor alle appartementen zijn eveneens kelderbergingen voorzien.

‘De Boterton’ is op een gemakkelijke manier verbonden met alle mogelijke faciliteiten: via de Netedijk bereikt u vlot en veilig het centrum van Lier, op wandelafstand vindt u een bakker, slager, supermarkt, restaurants, enz. Ook de site zelf biedt voldoende mogelijkheden wat betreft rust en ontspanning. Kortom, voor elk wat wils.

Fotogalerij

Het project


De wat aparte naam voor dit nieuwbouwproject is niet lukraak gekozen: op de plaats waar ‘De Boterton’ verrijst stond vroeger de margarinefabriek Brabantia van de familie Albers, die in de volksmond beter bekend stond als … ‘De Boterton’. Een gekend bedrijf dat jaren mee gestalte gaf aan de dorpskom ‘Het Lisp’ . De naam is met andere woorden een eerbetoon aan een stukje industriële geschiedenis van Lier.

De reden om precies deze site aan te pakken en om te vormen tot een woonproject is in de eerste plaats de ligging: ‘De Boterton’ bevindt zich vlakbij het centrum van Lier én langs de groene boorden van de Nete, wat tegelijkertijd voor een heel open gevoel en de nodige stedelijke prikkels zorgt. Zowel op vlak van architectuur als op vlak van cultuur en natuur vormt dit project dus een unieke kans.

Het project is rustig gelegen en toch overal dichtbij. Op de site komen in totaal vijf woonblokken met 72 appartementen. De bewoners kunnen gebruik maken van parkeerplaatsen en fietsenbergingen op het gelijkvloers en extra kelderbergingen op -1. Vanuit ‘De Boterton’ zal de hoger gelegen dijk gemakkelijk te bereiken zijn, omdat er een hellend vlak wordt aangelegd. Aan de rechterkant van het domein komt een doorgang naar de fietsweg, zodat de bewoners veilig en vlug naar het centrum van Lier kunnen fietsen.

Kortom, het nieuwbouwproject ‘De Boterton’ vormt de ideale combinatie van wooncomfort, open gevoel en rustgevend groen. Wie op zoek is naar een uitgelezen vastgoedkans – zij het om zelf te wonen, zij het als investering met huuropbrengst – vindt hier in alle opzichten een uitgelezen mogelijkheid.

Locatie: Rivierstraat - Lier


De voormalige margarinefabriek Brabantia ontstond aan het Lisp dat toen nog niet de volwaardige en gezellige stadswijk was die we nu kennen. Het gevolg is dat er een stevige verstrengeling en goede band bestaat tussen de site en de wijk. Maar ook met de rest van Lier is ‘De Boterton’ goed verbonden, onder meer dankzij de veilige en comfortabele fietsweg.

Met de ligging zit het dus zeker snor. Zeker als u weet dat ook het centrum van Lier over tal van troeven beschikt – de bijnaam ‘Lierke Plezierke’ is heus niet toevallig ontstaan.

Wat bijvoorbeeld te denken van de vele gezellige horecazaken, de aangename stadsrivier, of de beroemde Zimmertoren waarrond zich een bruisend uitgangsleven heeft ontwikkeld.

Bovendien valt er in Lier het hele jaar door wel iets te beleven: de Novemberfoor, de verschillende andere kermissen, de Sint-Gummarusfeesten met de Lierse reuzen die (om de 25 jaar) van stal worden gehaald, en het gratis muziekfestival ‘Lier Centraal’ zijn maar enkele voorbeelden.

Bewoners van ‘De Boterton’ hebben als bijkomende troef dat ze alles in de buurt hebben: een bakker, slager, supermarkt, restaurants, enzovoort. Ook het vlakbij gelegen voetbalstadion mag hier vermeld worden.

Kortom, de site biedt niet alleen alle geneugten en troeven van het stadsleven maar daarnaast ook de rust en het groen van de Nete en zijn oevers. Bewoners krijgen hier dus letterlijk het beste van beide werelden.

Architectuur


‘De Boterton’ kan terugblikken op een fraaie geschiedenis en de site heeft met zijn ligging langs de oevers van de Nete ook een toplocatie als uitgesproken troef. Maar uiteraard zijn (toekomstige) bewoners vooral op zoek naar het nodige wooncomfort.

Daarom hebben de specialisten van De Architecten NV in Lier alles in het werk gesteld om van de vijf gebouwen en hun 72 appartementen stuk voor stuk pareltjes te maken, die perfect aansluiten bij die unieke inplanting.

De gebouwen van De Boterton worden gekenmerkt door rode, zwarte en grijze facades met sterke contrasten. Op het gelijkvloers, meer bepaald de parkeergarages en fietsenbergingen, werkte men met natuurlijke materialen, die door hun constructie meteen ook voor de nodige natuurlijke verluchting zorgen.

De woonunits zelf starten vanaf de eerste verdieping, zodat alle bewoners boven de dijk uit kijken en van de Nete en het omliggende groen kunnen genieten.

De appartementen zijn zongericht ingeplant en beschikken over ruime, fraaie terrassen. Op de bovenverdieping bevinden zich dan weer de exclusieve penthouses.

Ook het – bijzonder kindvriendelijke – domein telt heel wat troeven: groendaken, een speelplein, wandelpaden, directe toegang tot de (wandel- en fiets)dijk naar de stad Lier en uiteraard de algemene rust en het prachtige zicht op het hinterland van Lier.

Architectuur

Indeling - Plannen - Prijzen


Op de site komen in totaal vijf woonblokken met 72 appartementen, parkings en kelderbergingen. Klik op woonblok I t.e.m. V op onderstaande foto om de indeling, verkoopplannen en prijzen te zien.

> Klik op woonblok I t.e.m V voor beschikbaarheid, verkoopplannen en prijzen

Partners


BOUWPROMOTIE & ALG. AANNEMING BOUWBEDRIJF E. DILLEN

Bouwbedrijf E. Dillen profileert zich al meer dan 50 jaar als bouwpromotor in de residentiële sector en ontwikkelde zich tot referentie voor de betere appartementen en eengezinswoningen, op de beste locaties, met fraaie architectuur en gekenmerkt door een complete service en een correcte prijs-kwaliteitverhouding. Telkens opnieuw slagen de specialisten van E. Dillen er in om de bewonersbehoefte aan actief en creatief wonen af te stemmen op een efficiënte ruimteverdeling met alle moderne comfort.

INVESTEERDER GROND GROEP CAENEN CAPITAL FUND

Beleggen in veilige en perfect gelegen projectgronden: ziedaar de corebusiness van Groep Caenen Capital Fund. Het fonds koopt de gronden aan en verleent vervolgens meteen een recht van opstal aan projectontwikkelaars voor de bouw van (meergezins)woningen, sociale huisvesting, studentenkamers, serviceflats, woon- en zorgcentra en commercieel en logistiek vastgoed. De intake van nieuwe gronden gebeurt op basis van heel strenge selectiecriteria en evaluaties, onder meer ook door vastgoedspecialisten in de banksector.

BOUWHEER: THV DE BOTERTON

De Boterton is een tijdelijke handelsvennootschap tussen Bouwbedrijf E.Dillen nv en Groep Caenen. Voor de verkoop van deze appartementen stelt de bouwheer plaatselijke en uiteraard 100 procent betrouwbare vastgoedkantoren aan.

Groep Caenen is een gekende vastgoedpartner met ruim 50 jaar ervaring in vastgoed. Ontstaan en nog steeds gelegen aan de kust, beschikt de groep er over een uitgebreid netwerk van 11 kantoren met gespecialiseerde medewerkers. De afdeling bouwpromotie van Groep Caenen investeert daarnaast in heel interessante nieuwbouwprojecten in het binnenland, zoals residentie De Boterton in Lier.

Contact


Voor meer info over dit project, contacteer onderstaande kantoren. Wens je vrijblijvend een overzichtelijke brochure te ontvangen, vul het invulformulier in en we bezorgen u zo snel mogelijk een gedrukt exemplaar per post.

03 311 82 01
renomar@era.be
03 337 50 70
info@vbpartners.be